teisipäev, 16. juuni 2009

Abiks harrastus-kalamehele!

2 kommentaari:

  1. Harrastuskalamehed saavad püügi õiguse, kui tasuvad Rahandusministeeriumi a/a 10220034800017 SEB või a/a 221023778606 Swedbank viitenumberiga 2800077794 selgitusse märkida: “ tasu kalapüügiõiguse eest, isiku nimi, isikukood või sünnikuupäev” kelle eest makstakse. Selgitusse tuleks lisada ka kuupäev, millest alates püügiõigus kehtima hakkab (selle märkimata jätmisel algab see tasu maksmise kuupäevast).
    Kalapüügi õiguse hinnad on järgmised:
    1 päev: 15.- ;
    kuni 1 nädal: 25 kr.;
    kuni 6 kuud: 120 kr.;
    kuni 12 kuud: 180 kr.
    Mobiiltelefoniga harrastuskalapüügiõiguse eest tasumisel saab isik kinnituse harrastuskalapüügiõiguse aja kehtivuse alguse ja lõppemise kohta helistades mobiiltelefonilt numbrikombinatsiooniga 1312*401* (isikukood) või 0aakkpp0000 (sünniaeg). Jälgides häälkäsklusi saab mobiiltelefoniga tasudes harrastuskalapüügiõiguse üheks nädalaks.

    VastaKustuta
  2. Mida peaks teadma harrastuskalamees?

    Kuigi käesoleval aastal ei ole harrastuskalapüügil suuri muudatusi, kordab keskkonnateenistus veel kord üle tähtsamad faktid, mida iga kalapüügihuviline peaks kalale minnes arvestama.

    Igaühel on õigus tasuta ja püügiõigust vormistamata ühe lihtkäsiõngega kala püüda, arvestades kehtivaid piiranguid püügiaegade, -kohtade ja kalaliikide osas. Igasugune kalapüük on keelatud jugadest, tammidest (paisudest) ja sildadest 100 m allavoolu.

    Harrastuskalapüügil kuni kolme õngpüünisega võib kasutada järgmisi püügivahendeid: spinning, vedel, sikuti, lendõng, põhjaõng (krunda), und, käsiõng ja rohkem kui üks lihtkäsiõng, harpuun, harpuunpüss ja haakeõng (ainult Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel). Nende püügivahenditega püüdes peab kaasas olema harrastuspüügiõiguse eest tasumist tõendav dokument koos isikut tõendava dokumendiga.

    Ühe maksekorraldusega saab tasuda ühe isiku eest.

    Harrastuspüügiõiguse eest ei pea tasuma isikud, kes esitavad seadusjärgse dokumendi:
    - eelkooliealised ja alla 16aastased õpilased (õpilaspilet);
    - pensionärid (pensionitunnistus);
    - õigusvastaselt represseeritud isikud (represseeritu tunnistus);
    - puudega isikud (puude raskusastet tõendav dokument).

    VastaKustuta