kolmapäev, 1. juuli 2009

Kalapüügi võistlused 11. juuli 6.00-9.00

Kiriku järve ääres, Osavõtt TASUTA! Soovitav eelregistreerimine tel. 55 90 59 50

4 kommentaari:

  1. 1. Kell 06.00 Kogunemine staabilaua juurde, kus võistlejad saavad registreeruda. Omal soovil võib võistlustega ka hiljem liituda.
    2. Võistlustel saab osaleda 1 õngega.
    (Tagavara õng võib kaasas olla)
    3. Võistlused lõpevad kell 09.00.
    4. Staabis fikseeritakse võistleja ja tulemus.
    (Lõpu fikseerimata jätmisel on võistleja eemaldatud)
    5. 10.00 on võitlejad oodatud Kilingi-Nõmme suveaeda, kus toimub võitja väljaselgitamine ja paremate autasustamine
    6. Võistluste käigus püütud kaladest keedab suveaias uhhaad Vladislav Korsetz.

    Kalapüügi võistluste toimkonda juhib Riho Juhkamsoo. Info: 55 90 59 50

    VastaKustuta
  2. Võistluste kohtunikud: Riho Juhkamsoo, Martin Lensment, Hardi Laigna

    VastaKustuta
  3. Õngitsemisvõistlused Kiriku järvel

    11. juuli, Kilingi-Nõmme Linnapäevade teine päev, algas paljudele juba varavalges. Toimusid õngitsemisvõistlused Kiriku järvel. Juba kella 5 ajal võis järve kaldal näha palju kalamehi kes varasest hommikutunnist hoolimata olid reipad ja rõõmsad. Võistlema saabus ka vallavanem oma uhke õngega. Nimed pandi kirja, jagati püügikohad, loeti ette reeglid ja kell 6.00 kõlaski stardipauk mis anti järve keskelt paadist. Kümned kalamehed koos sõprade ja toetajatega asusid innukalt õngitsema. Kes proovis kätte saada mõnd suurt kala, kes tegi panuse suures koguses väikese kala püügile, see oli iga kalamehe enda otsustada. Nii möödusidki kolm tundi lausa lennates ja kell 9.00 kõlas järvelt teine pauk mis seekordse võistluse lõpetas. Püütud kalad loeti üle, kaaluti ja mõõdeti ning siis asuti kogu seltskonnaga teele suveaeda, kus ootas ees autasustamine ja uhhaakeetmine mida viis läbi tuntud kala-, tele-,kirja- ja naljamees Vladislav Koržets.
    Auhinnad jagunesid järgnevalt:
    Kõige suurem kala – Karis Pärnalt (linask 1,1 kg)
    Kõige suurem kogukaal – Olavi Ojala (2 linaskit 2,0 kg)
    Kõige rohkem kala arvuliselt – Andres Käär (14 tk. )
    Kõige noorem osavõtja – Ike Melnits (6 a.)
    Suured tänud ka võistluse korraldajatele ja kohtunikele Martin Lentsment’ile ja Riho Juhkamsoole.
    Eraldi tahaks ära mainida ka Vladislav Koržetsi poolt läbi viidud uhhaa keetmise, mis oli tõeliselt huvitav ja õpetlik elamus. Uhhaa sai väga maitsev, suur potitäis jagati välja ja söödi ära mõne minutiga.
    Kokkuvõtteks võib öelda, et kalapüügivõistlus ja sellele järgnev üritus suveaias läksid igati korda ja taolisi ettevõtmisi on plaanis korraldada ka edaspidi.

    Aivar Kartau

    VastaKustuta
  4. Saarde Kalameeste Seltsi tegemised

    Linnapäevade raames toimunud kalapüügi võistlus on andnud kalameestele tegutsemissuuna. Juunis kuulutati välja logo konkurss. Võidutöö autorid on: Eduard Kaasik ja Andrus Sutt, kes pälvisid auhinnaks aastase kalastaja püügiloa. Valitud logo kaunistab vastvalminud T- särke.
    Enne võistlusi sai kalameeste seltsi liikmetega talgute korras korrastatud Kiriku järve kallast. Kalda äärest niideti hein, tõmmati välja vetikaid ja muud risu ning veeti minema.
    Eeltöö oli seda väärt, kuna võistlus osutus pingeliseks ja osalejate rohkeks, üllatusena tuli kohale 34 kohalikku kalameest. Vladislav Koržets oli võistluste heast saagist nii üllatunud, et peale kalasupi keetmist suveaias istus hiliste õhtutundideni Kiriku järve kaldal ja tühjade kätega ta siit ei lahkunud.
    Tundub, et kalapüük on meie vallas muutunud aktiivsemaks. Kiriku järve äärsed kaldad on pea hommikust õhtuni õngitsejaid täis. Sellest tulenevalt on seltsi liikmetel liikumas mõte, et kuna huvi võistluste vastu oli suur, võiks võistlusi korraldada tihedamini. Järgmised võistlused ehk augustis. Kalameeste selts ootab jätkuvalt uusi huvilisi, liikmeks astumine on tasuta, avaldust saab täita Päevakeskuses, liikmemaks 10 kr. kuus
    Reklaam ja muu info kalameeste blogist, mille leiate Päevakeskuse kodulehelt www.kilinginommepaevakeskus.ee

    Riho Juhkamsoo

    VastaKustuta