neljapäev, 19. mai 2011

Artikkel "Saarde Sõnumitesse"


mai 2011 a.

1 kommentaar:

  1. Kalapüügi suvehooaeg on alanud!

    Saarde Kalameeste selts alustab kolmandat hooaega. Näha on, et kaks tegevusaastat on kalastushuvilisi palju juurde toonud. Õhtuti on raske Saarde Paisjärve ääres kalastamiseks sobivat kohta leida. Meie eesmärk on väärtustada kalastamist, kui üht vabaaja veetmise võimalust. Kalastamine ei ole ainult kala püüdmine, vaid ka keskkonna sõbralik eluviis. Püüame ise olla eeskujuks kohalikele õngitsejatele. Ootame ühiste huvidega uusi liikmeid, et selts saaks omanäolisem. Noortel võimalus läbi tegevuste suurendada kalastamise teadlikkust ja keskkonnasõbralikku ellusuhtumist.

    Käesoleval aastal tehtud ja planeeritavad toimetused:
    7. mail toimunud talgute käigus koristasime Saarde paisjärve kaldad ja rajasime uue paadisilla.. Maaomaniku luba on olemas, et korrastada Sillaotsa järve kaldad ja luua kallasrada, oleks meil ainult rohkem huvilisi, kes valmis vabatahtlikena kaasa aitama.. Kahel eelneval aastal on toimunud Kilingi-Nõmme linnapäevade ajal kalapüügivõistlused, nii ka sel aastal.

    Kalameeste seltsi eestvedamisel, vabatahtlike annetajate ja Saarde valla finantseerimisel on kahel eelneval aastal uuendatud kohalike järvede kalavarusid. Uustulnukad on võrdsetes osades jagatud Rahu järve, Saarde paisjärve ja Sillaotsa järve. Seoses kalamaimude uuendamisega sooviks kõigile kalastajatele südamele panna, et alamõõdulised kalad vabastame ettevaatlikult ning laseme vette tagasi.
    Noored kalastajad, kellel pole veel õngitsemis kogemusi või vajalikke teadmisi, siis teadmiseks, et staasikad kalastajad on nõus teid abistama ja õpetama. Seltsile on sel aastal valitud uued kontaktisikud. Kõik ettepanekud on teretulnud ja nendest võib teada anda telefonidel 55905950 Riho Juhkamsoo, 58371490 Martin Lensment.

    Täname Urmas Tihast järelvalve ja tehtud tööde eest Saarde Paisjärve ümbruses. Samas suvel võimalus laenutada paati, vesiratast ja kanuusid. Info Urmase .tel. 5043384

    Tegevust peaks järve ääres jätkuma kõigile. Jälgige reklaami!
    Kui märkad ohtu looduses siis abitelefon on 1313.

    Seltsi liige
    Mait Juhkamsoo

    VastaKustuta